КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ

Современата македонска сликарка Тања Балаќ се представи пред бугарската публика со самостојна изложба во Културно-информативниот центар на Р. Македонија на 20 март.

Тања Балаќ е родена 1968 година во Скопје, Македонија. Дипломира во 1991 година на Факултетот за ликовна уметност во Скопје со специалност живопис. Во 2003 година реализира студииски престој во Париз. Од 1991 година е член на Друштвото на ликовните уметници на Македонија- ДЛУМ. Од 2006 година е председател на Друштвото на ликовните уметници на Македонија- ДЛУМ. Во својот творечки пат Балаќ досега реализирала над 12 самостојни изложби,учествувала во повеќе от 80 групни изложби во Македонија и странство.

 

Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Изложба на слики од Тања Балаќ (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30