КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонја во Софија и Дирекцијата за култура на Градот Софија, по повод денот на Софија 17 септември се отвори изложба на портрети на Мајка Тереза, од современиот македонски сликар Мифтар Мемети.

Мифтар Мемети е роден 1954 г. во с. Раковец, Тетово. Во 1980 г. го завршил Факултетот за ликовни уметности во Приштина. До 2004 г. работел како наставник за ликовни уметности во сите тетовски средни училишта. Магистрирал сликарство на Факултетот за ликовни уметности во Приштина во 2001 г. под менторството на професорот Тахир Емра. Во 2004 г. после озваничувањето на Тетовскиот универзитет го добил звањето доцент и бил избран за редовен професор за предметот Цртеж со сликарство. Автор е на десетина самостојни изложби, учествувал на голем број колективни изложби.

Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)
Национална галерија на Македонија, проект: Самостојна изложба на Мифтар Мемети (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30