КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет"

Во КИЦ на Р. Македонија во соработка со Националната галерија на Р. Македонија на 24 фебруари во 18:00 часот беше отворена изложба на современата македонска сликарка Марија Павловска, под наслов "Трепет". Изложбата ја отвори директорот на Националната галерија на Р. Македонија, г-ѓа Маја Крстевска.

Марија Павловска е родена во Скопје 1975 год., дипломирала и магистрирала отсек сликарство на ФЛУ–Скопје. Член е на ДЛУМ од 1999 г. Автор е на седумнаесет самостојни изложби: Галерија Стоби; Музеј на современа уметност-Скопје; Галерија на ДЛУМ; Lang Gallery во Виена–Австрија; Белград-Србија, Галерија-73; Париз-Франција во Cite Internacionale des Arts; Нинберг-Германија; Њујорк-САД, Галерија на МЦ итн.
Добитник е на наградата за сликарство "Димитар Кондовски" во текот на 2003 год., на пеесетгодишнината на ДЛУМ. Наградата за цртеж на ДЛУМ, Откуп и колекција на НУБ Климент Охридски и е доделена 2005 год.

 

Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Марија Павловска "Трепет" (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30