КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, во соработка со Националната галерија на Р. Македонија, на 14 мај во 18 часот, во просториите на КИЦ, беше отворена изложба на современите македонски сликарки Наташа Станковска Зафировска и Наташа Милованчев. Изложбата ја отвори директорот на Националната галерија Маја Крстевска.

Двете авторки се претставија со по дванаесет дела работени во маслена и комбинирана техника. Беа изложени дела од најновиот циклус на колажи и слики од Наташа Милованчев "Кодирани предели" и најнови дела од Наташа Станковска Зафировска. 
Наташа Милованчев и Наташа Станковска Зафировска членки се на ДЛУМ, реализирале повеќе самостојни и групни изложби, учествувале на неколку домашни и меѓународни ликовни колонии. За своето творештво добитнички се на разни признанија и награди.

Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)
Национална галерија на Р. Македонија, проект: Изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30