КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Настап на Трио Академико во КИЦ на РСМ во Софија

На 7 Јуни 2022 година, како дел од Националната програма на Министерството за култура на Република Северна Македонија, во Софија се одржа концерт на Трио Академико.

На едночасовиот концерт за пиjано, флејта и кларинет, присуствуваа бројни музичари, поети, колеги од дипломатскиот кор и пријатели на КИЦ на РСМ.

Настани

7 Jun 2022 - 18:30

По успешниот настап во Созопол, Трио Академико ќе се претстави во Бугарија со уште еден концерт, во КИЦ на Република Северна Македонија во Софија. На 7 јуни (вторник) 2022 со почеток од 18.30 часот Златка Митева на флејта, Бранко Павловски на кларинет и Наташа Трбојевиќ на пијано ќе исполнат дела од Ерик Евазен,...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31