КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија на 4 јуни во 18:00 часот, во просториите на КИЦ беше отворена изложбата на карикатури од современиот македонски карикатурист Никола Анѓелкоски.

Никола Анѓелкоски е роден 1957 год., Гостиварско, завршил Ликовна Академија отсек Графика во Скопје. Првата карикатура ја објавил 1973 год. во неделникот за хумор и сатира "Остен", од тогаш објавува редовно свои карикатури во повеќе домашни и странски списанија. 
На придружната манифестација на Светската галерија на карикатури добитник е на првата награда на тема "Вода, лето, туризам" во 1974 год. Учествува на повеќе меѓународни фестивали и добитник е на неколку награди. Од 1999-2003 година е главен и одговорен уреник на "Остен". Во негова чест во 2001 година воведена е и почесна награда во рамките на СГК за гег-карикатура. Во јули 2004 година инаугуриран е за претседател на Македонија на ФЕКО (FECO).

Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)
Никола Анѓелкоски, проект: Изложба на карикатури (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30