КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид, проект: Портрет на охридски роднокрајни автори

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и НУ Центар за култура "Григор Прличев" од Охрид, на 16 јули во 18:30 часот, во просториите на КИЦ беа претставени охридски роднокрајни писатели.

Пред љубителите на книгата во КИЦ на Р. Македонија, со учество на директорот на Центарот за култура на Охрид, г-ѓа Драгана Боцеска и современите писатели Смиле Наумоски и Тоде Илиевски беа преставени бележити писатели од минатото и современоста кои потекнуваат од Охрид: Григор Прличев, Коста Абраш, Ванчо Николески, Јован Котески, Живко Чинго, Трајан Петровски, Крсте Чачански, Смиле Наумоски, Милош Линдро, Тоде Илиевски, Бранко Цветкоски, Славе Ѓорго Димоски и Зоран Јакимоски. 
Истовремено од споменатите автори беа изложени книги, кои по завршувањето на изложбата беа подарени на фондот на библиотеката на КИЦ на Р. Македонија.

 

НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид, проект: Портрет на охридски роднокрајни автори (фотографија)
НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид, проект: Портрет на охридски роднокрајни автори (фотографија)
НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид, проект: Портрет на охридски роднокрајни автори (фотографија)
НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид, проект: Портрет на охридски роднокрајни автори (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31