КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, во соработка со Музејот на современа уметност - Скопје, а со учество на Дирекцијата – Култура на градот Софија и Националниот дворец на културата во Софија, на 2 април во 18 часот беше отворена изложба на костимографија од современиот македонски сликар Лира Грабул. Изложбата ја отворија директорот на Музејот на современа уметност Елиза Шулевска и директорот на НДК Христо Друмев.

Лира Грабул е родена во Скопје, дипломирала на Факултетот за применета уметност–костимографија во Белград. 
Има богато педагошко искуство, предавала на училиштето и Факултетот за применета уметност-моден дизајн, на Институтот за текстилно инжинерство, на Факултетот за драмска уметност-костимографија, во текот на 2007 година предава на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ESRA.

Лира Грабул е автор на голем број на ревии и изложби во Р. Македонија, како и на редица костимографии преку најзиниот професионален ангажман во македонските театри, МТВ, видео спотови, итн.

Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)
Н.У. Музеј на современа уметност, проект: Изложба на Лира Грабул - костимографија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30