КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и НУ Музеј на современата уметност - Скопје, на 14 декември во 18:30 часот, во просториите на КИЦ беше отворена изложба "Невидливиот пејзаж“. Изложбата ја најавија и отворија: Васко Шутаров, директор на КИЦ Софија и Елиза Шулевска, директор на НУ Музеј на современа уметност.

На изложбата беа претставени дела од Родољуб Анастасов, Виолета Блажеска  и Богдан Грабулоски, Матеј Богдановски, Иво Велјанов, Кирил Гегоски, Софија Грабулоска, Марин Димески, Велимир Жерновски, Христина Иваноска и Јане Чаловски, Антони Мазневски, Благоја Маневски, Оливер Мусовиќ, Станимир Неделковски, Станко Павлески, Душан Перчинков, Драган Петковиќ, Лазо Плавевски, Исмет Рамиќевиќ, Игор Тошевски, Симе Узуновски, Стефан Шашков, Јован Шумковски, Нехат Беќири.
Невидливиот пејзаж е еден од најзначајните проекти на Музејот на современата уметност за 2011 год.

НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)
НУ Музеј на современата уметност - Скопје, проект: Изложба "Невидливиот пејзаж“ (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31