КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

НУБ Св. Климент Охридски - Битола, проект: Македонија од антика до денес

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и Националната установа- Универзитетска библиотека "Св.Климент Охридски"- Битола, на 26 јуни во 19:00 часот, во просториите на КИЦ се одржа изложба на книги "Македонија од антика до денес". Изложбата ја отворија вишиот библиотекар Илче Стојановски и преставникот на библиотеката Благој Бошевски.

На изложбата беа изложени околу 300 книги подредени хронолошки, кои што проучуваат најразлични временски периоди кои што се однесуваат на Р. Македонија, почнувајќи од антиката, преку среден век па до денес, проследени со видео презентација "Ден во Македонија".

НУБ Св. Климент Охридски - Битола, проект: Македонија од антика до денес (фотографија)
НУБ Св. Климент Охридски - Битола, проект: Македонија од антика до денес (фотографија)
НУБ Св. Климент Охридски - Битола, проект: Македонија од антика до денес (фотографија)
НУБ Св. Климент Охридски - Битола, проект: Македонија од антика до денес (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30