КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Одбележан Европскиот ден на јазиците во Софија

По иницијатива на Советот на Европа секоја година на 26 септември се одбележува Европскиот ден на јазиците. На 30 септември 2023 година, во Софија беше одбележан Европскиот ден на јазиците по 12ти пат.

Како и секоја година досега, во последните шест години, Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија учествуваше на оваа значајна манифестација со своја програма.

Според сценарио, режија и интерпретација на Ѓорги Георгиев – Антика, беше претставена поезијата на Кочо Рацин, локалните говори од Кратово и беше организирана наградна игра за голем број на посетители.

Игор Дамјанов изведе голем број македонски народни и забавни песни, што имаше исклучителен прием кај огромниот број посетители во центарот на Софија.

Според реакциите Софијанци  исклучително позитивно реагираа на македонската поезија, музика и севкупна презентација, претставувањето на КИЦ беше успешно!

Настани

30 Sep 2023 - 10:00

По иницијатива на Советот на Европа секоја година на 26 септември се чествува Европскиот ден на јазиците. По повод Европскиот ден на јазиците, во оваа 2023 година, се одржува традиционалната онлајн игра од 6 до 30 септември, за која што информација може да се најде на: https://edl...

Градски парк до Народен театар, Софија

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31