КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Онлајн концерт на „Дуо Скупи“

www.kic.com.mk
29 Dec 2020 - 18:00

Оваа 2020 година, заради КОВИД-19, концертот на „Дуо Скупи“ немаше можност да се одржи во КИЦ на РСМ во Софија, но затоа ќе биде достапен за публиката онлајн преку сајтот на КИЦ на РСМ и YouTube. Записот од музичката изведба на „Дуо Скупи“ - Јета Старова Мехмети (флејта) и Ермаљ Мехмети (виолина) се содржи од композициите:

1. Сношти сакав да ти дојдам

2. Не си го продавај Кољо Чифлигот

3. Касапско оро

4. Një Lule

5. Море сокол пие

6. Скопсо Оро (Ангел Нанчевски)

7. Пајдушко оро

8. Vijnë vaporet

Целата програма се состои од преработки на стари македонски и албански песни, ора и теми за флејта и виолина. Аранжманите се од виолинистот Ермаљ Мехмети.

Онлајн концерт на „Дуо Скупи“

Share

Настани

  • 24 Aug 2022 - 18:30

    На 24 август (среда) 2022 од 18:30 часот, во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија во Софија, ќе биде отворена изложбата „Panta rhei“ на македонскиот ликовен уметник Марјан Стојаноски.

    Оваа прва самостојна изложба на Стојаноски во Софија е составена од ротирачки скулптури, изработени со користење...

    КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31