КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Осма македонска книжевна визита

На 14 мај се одржа Осмата македонска книжевна визита, на која беше претставен книжевен портрет на академик Луан Старова. Беседници беа академик Али Алиу и Бранко Цветкоски. На поетското читање истата вечер свои стихови интерпретираа македонски книжевници Ристо Ѓ. Јачев, Бранко Цветкоски, Братислав Ташковски, Вера Чејковска, Марта Маркоска, Илија Велев, Владимир Илиевски, Зоран Јакимовски, Кире Неделковски.

НАстанот беше организиран во соработка со ИД Макавеј-Скопје со поддршка од нашето Министерство за култура. Програмата ја водеа Васко Шутаров и Владимир Цветкоски.

Осма македонска книжевна визита (снимка)
Осма македонска книжевна визита (снимка)
Осма македонска книжевна визита (снимка)
Осма македонска книжевна визита (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30