КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Перформанс на современи македонски драми

По отварањето на изложбата „Македонско учество на франкофонскиот фестивал „Солеј“ во Созопол“ на 03.07.2020, според сите протоколи на рабoтење во услови на пандемија, КИЦ на РСМ во Софија реализираше и перформанс со презентација и јавно читање на македонски драмски автори и делови од нивни пиеси на бугарски јазик. Деновиве на веб-сајтот нашиот Културно-информативен центар ќе биде објавен и видео запис од настанот. Сцените се од делата на Горан Стефановски, Дејан Дуковски, Југослав Петровски, Венко Андоновски...Режисерот и актер Ѓорги Георгиев-Антика и актерот Игор Дамјанов на маестрален начин го реализираа овој современ проект! Видео записот е на Георги Атанасов.

Перформанс на современи македонски драми(фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми(фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)
Перформанс на современи македонски драми (фотографиja)

Пърформанс на съвременни македонски драми.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30