КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Петар Попчев, проект: Изложба на слики

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, а со поддршка на Министерството за култура на Р. Македонија на 1 октомври во 18:00 часот, во просториите на КИЦ беше отворена изложбата на современиот македонски уметник Петар Попчев. Изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р. Македонија, Доста Димовска.

Петар Попчев е роден 1954 год. во с. Гаково, Сомбор. Завршил Ликовна Академија во Приштина во 1979 год. Член е на ДЛУМ од 1980 год. Живее и работи како слободен уметник во Скопје.
Попчев учествувал на поголем број на групни изложби во земјата и во странство. Автор е на десетина самостојни изложби во Германија, Хрватска, во Музејот на град Скопје, во Центарот за култура и информации, во Струмичката ликовна галерија и други.

Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)
Петар Попчев, проект: Изложба на слики (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30