КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Подарување книги на Националната библиотека на Р. Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј"

Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија, со подршка на Министерството за култура на Р. Македонија, представуван од директорот Доста Димовска, а во присуство на Вршителот на должноста на Амбасадата на Р. Македонија во Софија Јадранка Чаушевска Димов, и врачи на директорот на Националната библиотека на Р. Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј" д-р Борјана Христова подарок над илјада книги за нивниот библиотечен фонд.

Книгите се од македонски издавачи, од автори на македонски јазик, некои преведени на бугарски јазик и од бугарски автори преведени на македонски јазик. Директорот на Националната библиотека, д-р Борјана Христова, на КИЦ на Р. Македонија им врачи благодарница за подарените книги

Подарување книги на Националната библиотека на Р. Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј" (фотографија)
Подарување книги на Националната библиотека на Р. Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј" (фотографија)
Подарување книги на Националната библиотека на Р. Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј" (фотографија)
Подарување книги на Националната библиотека на Р. Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј" (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30