КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Поклонување на книги

На 23 мај, Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, поклони 100 книги од македонската литература на Библиотеката на Софискиот Универзитет. Директорот на Центарот, м-р Васко Шутаров, книгите ги врачи на директорката на Библиотеката на С.У. г-ѓа Ана Ангелова. Беше изразено взаемното задоволство од соработката меѓу двете институции.

На чинот на донирањето книги, присуствуваше и г-ѓа Николина Севданова-Орош, мајка на професор Константин Оруш, познат и признат предавач на македонска литература на Факултетот за словенски филологии на Софискиот Универзитет.

Поклонување на книги (снимка)
Поклонување на книги (снимка)
Поклонување на книги (снимка)
Поклонување на книги (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30