КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Помоција на книгата "Санитарна енигма“

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 15 мај во 20:00 часот во Центарот за култура и дебата "Црвената куќа" (сала Пеша Николова) беше реализирана промоција на книгата "Санитарна енигма“ од Јасна Котеска. Книгата ја промовираа претставници од издавачката куќа "КХ-Критицизам и хуманизам и директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија Васко Шутаров.

За првото преведено дело на Др.Јасна Котеска на бугарски јазик, стручната јавност смета дека е на висината на најновите истражувања во светската и европската теорија на психоанализата и културологијата и на фонот на истражувањата на Жак Лакан, Јулија Кристева, Славој Жижек и Мери Даглас.
Јасна Котеска е професор на Филолошкиот факултет во Скопје и автор на "Македонското женско писмо" (2003), "Санитарната енигма" (2006), "Комунистичката интима" (2008).

Промоција на книгата "Санитарна енигма" (снимка)
Промоција на книгата "Санитарна енигма" (снимка)
Промоција на книгата "Санитарна енигма" (снимка)
Промоција на книгата "Санитарна енигма" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30