КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Посета на државниот врв на Северна Македонија и Бугарија во КИЦ на РСМ во Софија

На 24 јануари 2022 во КИЦ на РСМ во Софија присуствуваше министерката за култура на РСМ Бисера Костадиновска – Стојчевска. По повод нејзиното присуство, КИЦ на РСМ во Софија организираше работна средба со истакнати културни дејци, од областа на литературата, ликовната уметност, музиката, театарската уметност и науката. Министерката Костадиновска – Стојчевска најпрво им се обрати на присутните, а потоа имаше можност да се запознае со искуствата на соговорниците и динамиката на културната размена меѓу двете земји.

Истиот ден просториите КИЦ на РСМ во Софија се исполниja од бројна делегација претставници и министри на владите на Северна Македонија и Бугарија на чело со премиерите на двете земји – Димитар Ковачевски и Кирил Петков. По уводниот дел на директорот на КИЦ на РСМ во Софија, д-р Сашко Насев, пред присутните говореа премиерите и беше отворен информативен простор за МИА во Софија.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30