КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Посета на Министерката за култура на Република Северна Македонија д-р Ирена Стефоска

На покана на КИЦ на РСМ во Софија, на 30 и 31-ви Мај 2021 година, во работна посета на Софија присуствуваше Министерката за култура на РСМ, д-р Ирена Стефоска, придружена од д-р Билјана Туџаровска-Ќупева (Шеф на кабинетот на МК) и г-ѓа Оливера Ливриниќ (ДС во МК).

Повод за оваа посета беше концертот на Софиска филхармонија со солист Симон Трпчески (како солисти настапија и Александар Краповски РСМ и Александар Сомов РБ) и билатералната средба со Велислав Минеков, Министер за култура на Република Бугарија.

Посетата помина во извонредна атмосфера и со конкретни резултати. 

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31