КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Посета на поети во КИЦ

Познатиот црногорски поет Лабуд Н. Лончар и македонската поетеса и професорка д-р Кристина Николовска на 2 јуни 2023 го посетија КИЦ на РСМ во Софија.

Од страна на директорот Сашко Насев беа информирани за програмата на КИЦ, а г-дин Лончар покажа особен интерес за соработка со библиотеката и преводи на македонски и бугарски автори на црногорски јазик.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30