КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Потпишување на Договор за соработка

Во просториите на Сојузот на бугарските писатели, на 4 март (понеделник), Друштвото на писателите на Македонија и Сојузот на бугарските писатели потпишаа Договор за соработка.
Договорот предвидува соработка меѓу литературните манифестации во Р. Македонија и Р. Бугарија, како и интензивирање на преведувањето на литературни дела.
Со документот исто така, се планира учество на писателите од двете земји на литературни конференции и симпозиуми, како и размена на тематски броеви од доменот на периодиката.
Договорот го потпишаа претседателот на Друштвото на писателите на Македонија г-н Раде Силјан и претседателот на Сојузот на бугарските писатели, г-н Николај Петев.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31