КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски

Во рамките на традиционалната меѓународна манифестација „Европска ноќ на музеите и галериите“, во рамките на изложбите и настаните организирани во град Пловдив, на 18 мај Културно-информативниот центар на Република Македонија се претстави со изложба на уметниците Маријана Иванова, Марјан Ѕин, Зоран Мише, Перица Георгиев, Слободан Милошески, Павел Целкоски, Горан Тричковски, Иво Пецов, кои се дел од групата автори од Р. Македониja, кои живеат, творат и завршиле академија во Бугарија.

Изложбата се отвори во „Малата ранохристијанска базилика“, во одличен амбиент, а во склоп на настанот беше прикажан (повеќе пати) и краткиот игран филм „Последните камбани“ на Николче Поповски.

"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)
"Поврзување" - изложба на плакат, сликарство, графика, скулптура и проекција на филмот "Последните камбани" на режисерот Николче Поповски (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31