КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

 • Македонски
 • Български
Македонски

Премиера на книгата „Балкански наративи“ од Катица Ќулафкова

Сојуз на бугарските композитори, Сала „Филип Кутев“ (ул. Иван Вазов 2, Софија)
11 Oct 2019 - 18:30
Премиера на книгата „Балкански наративи“ од Катица Ќулафкова

Премиера на книгата на академик Катица Ќулафкова, МАНУ, „Балкански наративи“ во превод на Маријана Стамова.

Премиерата ќе се одржи на 11.10.2019 год. во Сојузот на бугарските композитори, Сала „Филип Кутев“ (ул. Иван Вазов 2, Софија) од 18.30 часот, во присуство на авторката акад. Катица Ќулафкова.

Ќе слушаме и изведби на младата виолинистка од Македонија Наташа Диденко, која ќе допринесе за атмосферата за премиератра

Share

Настани

 • 24 Oct 2019 - 18:30
  Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ - Софија (банер)

  Исполнета со многу љубов и топлина, оваа книга е за една мајка која го посветила својот живот на преживувањето на нејзините деца и семејство. Нејзината судбина е индикативна на фонот на големите катаклизми на Балканот во ХХ век, кога границите меѓу државите се менуваат, власта се променува, се создаваат и паѓаат...

  КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
 • 28 Oct 2019 - 18:30
  Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

  Триото АУРА го сочинуваат тројца истакнати македонски музички уметници: флејтистот Страшо Темков, пијанистката Ана Гацева и фаготистот Марјан Милошевски. Темков, Гацева и Милошевски работат како професори на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Имаат реализирано многубројни рецитали како...

  КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
 • 29 Oct 2019 - 18:30
  Фотоизложба „Животот во Хавана“ на Роберто Брсакоски во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

  На 29 октомври 2019 година, со почеток од 18:30 часот во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија, ќе биде отворена изложбата „Животот во Хавана“ на Роберто Брсаковски од Скопје. Посетителите ќе имаат можност да видат околу четириесетина дела од фотографската уметност. Делата се создадени во април 2017 година, по време...

  КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31