КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Премиерот Ковачевски го посети Културно-информативниот центар на Северна Македонија во Софија

Во рамките на посетата на Бугарија, претседателот на Владата Димитар Ковачевски го посети Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија. Ковачевски и македонската владина делегација беа пречекани од директорот на КИЦ, Сашко Насев, кој ги запозна со активностите за промоција на македонската култура во Бугарија.

Ковачевски ја посети изложбата „Панта реи“ од македонскиот уметник и скулптор Марјан Стојаноски, а делегацијата се запозна и со претстојната Европска ноќ на литературата што ќе се одржи на 7 септември во Софија и со читателското гнездо на Културно-информативниот центар на Северна Македонија во Бугарија каде што ќе биде претставена книгата „Човечулец“ од Александар Прокопиев.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31