КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград

На 13-ти Мај, 2019 година на еден од најпрестижните театарски, меѓународни фестивали „Тара-ра-бумбија“ во Република Бугарија, што се одржува во Благоевград, зеде учество и КИЦ на РСМ, со претставата „Страстите на Илија“ од Димо Дешев во изведба на македонскиот актер Игор Дамјанов, режија Чавдар Крстев.

Претстава со подршка на МК на РСМ беше продуцирана во 2018 година и имаше голем успех во Софија, а со учеството на овој фестивал покрај најпрестижните бугарски театарски имиња и театарски куќи докажува дека квалитетот е почитуван од културните средини.

Изведена на македонски јазик, на малата сцена на „Драматичниот театар“ во Благоевград, со присуство на голем број гледачи, колеги, критичари, Игор Дамјанов и неговата изведба имаа долги аплаузи и особено прифаќање од јавноста.

Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград (фотографија)
Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград (фотографија)
Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград (фотографија)
Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград (фотографија)
Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград (фотографија)
Претставата „Страстите на Илија“ во Благоевград (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31