КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Претставување на романите „Индиго Бомбај“ и „Каменот од мојот ден“ на Јагода Михајловска Георгиева

На 16 април (понеделник) 2018 година, во просториите на Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија, Република Бугарија, се одржа промоција на романите „Индиго Бомбај“ и „Каменот од мојот ден“ од познатата македонска писателка Јагода Михајловска Георгиева. На промоцијата покрај авторката зедоа учество преведувачите и издавачот од издавачката куќа „Персеј“ кои говореа за квалитетот на делата и прочитаа извадоци од романите. Салонот на КИЦ се исполни со познати писатели, уметници, дипломати и гости од Софија, и се создаде пријатна атмосфера. Авторката г-ѓа Јагода Михајловска Георгиева романите им ги посвети на почитувачите на нејзиното дело.

Промоција на романите „Индиго Бомбај“ и  „Каменот од мојот ден“ на Јагода Михајловска Георгиева (фотографиja)
Промоција на романите „Индиго Бомбај“ и  „Каменот од мојот ден“ на Јагода Михајловска Георгиева (фотографиja)
Промоција на романите „Индиго Бомбај“ и  „Каменот од мојот ден“ на Јагода Михајловска Георгиева (фотографиja)
Промоција на романите „Индиго Бомбај“ и  „Каменот од мојот ден“ на Јагода Михајловска Георгиева (фотографиja)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30