КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Проекции на два македонски филма во Бургас - „Деца на Сонцето“ и „Златна петорка“

Оворена сцена „Охљува“ до Културен центар „Морско казино“, Бургас
9 Jun 2021 - 21:00
Проекции на два македонски филма во Бургас - „Деца на Сонцето“ и „Златна петорка“ (банер)

Деца на сонцето

Children of the Sun / Деца на сонцето

Жанр:   драма, романтичен

Държава:  Северна Македонија, Србија

Година:  2014 / ​87 мин.

Режисьор:  Антонио Митриќески

Актьори:  Ивана Павлаковиќ, Владо Јовановски, Мето Јовановски

Приказка за семејството и лојалноста, за љубовта и загубата, за предавството и искупувањето. Мафијата го разрушува животот на едно големо семејство и ги остава на работ на опстанокот.

Пламнува тајна љубов меѓу ганкстерот Марко и Анџела, ќерката на засегнатата фамилија. Скоро се случуваат и среќни мигови за семејството – тие наоѓаат одамна изгубени скапоцености. Анџела ги краде, за да го спаси животот на Марко кој зависи от мафијата.

Share

Настани

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31