КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Проекција на играниот филм "Лазар"

 

Од 12-18 април во Културниот центар "Г-8" во Софија, во рамките на "Деновите на филмови од Југоисточна Европа", беше прикажан филмот "Лазар" од најновата филмска продукција во Р. Македонија. Филмот е дело на режисерот Светозар Ристовски и е работен во македонско-бугарска хрватска и француска копродукција, како и со поддршка на "Еуроимаж".

Организатор на овој ревијален филмски фестивал беше Државниот културен Институт на Министерството за надворешни работи на Р. Бугарија. Пред публиката во Софија, филмот го претстави директорот на КИЦ на Р. Македонија во Софија, Васко Шутаров.

Проекција на играниот филм "Лазар" (фотографија)
Проекција на играниот филм "Лазар" (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.

Календар

S M T W T F S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31