КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол

На 6 јуни 2018, во 18:30 часот, во „Центарот за уметности, локални занаети и традиции“, сместен во стариот дел на Созопол, беше отворена групната изложба на авторите кои се од Република Македонија, но живеат, работат или студираат во Бугарија: Маријана Иванова, Марјан Ѕин, Перица Георгиев, Зоран Мише, Иво Пецов, Слободан Милошески, Горан Тричковски и Павел Целкоски.

Во Киноклубот на читалиште „Отец Паисиј“ имаше проекции на македонските филмови “Златна петорка” (2016 г., режисер: Горан Тренчовски) и „Пикасо“ (1987 г., режисер: Аљоша Симјановски.)
Со проектот „Поврзување“, КИЦ на Република Македонија во Софија учествува на реномираниот Меѓународен франкофонски фестивал „Солеј“ во Созопол за четврти пат.

Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)
Проектот "Поврзување" на Меѓународниот франкофонски фестивал "Солеј" во Созопол (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31