КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на бугарското издание на стихозбирката "Последните ракописи"

На 28 април во литературниот клуб "Перото" во НДК, се одржа промоција на бугарското издание на стихозбирката "Последните ракописи" од Славе Ѓорго Димоски. Неговото дело го претставија книгоиздателот Цветанка Еленкова, поетот Владимир Левчев и преведувачот на делото Роман Кисјов.

Промоција на бугарското издание на стихозбирката "Последните ракописи" (снимка)
Промоција на бугарското издание на стихозбирката "Последните ракописи" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30