КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 11 јули во 19:00 часот во просториите на КИЦ беше реализирана промоцијата на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск, со најнов музички материјал. Дуо Скупи пред публиката во Софија ги претстави директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, г-н Васко Шутаров.

Покана (изображение)

Јета Старова-Мехмети на флејта и Ермал Мехмети на виолина, го чинат дуото Скупи коe изминативе години имаше серија успешни настапи ширум Европа и САД. Добитници се на бројни меѓународни награди, како и на високата награда во Р.Македонија "Мајка Тереза". Дуо Скупи досега има остварено и повеќе настапи во Р.Бугарија, а на промоцијата се претставија со музички материјал од компакт дискот "Дуо Скупи", како и со музички теми од следниот компакт диск кој е во подготовка.

Kултурно-информативниот центар на Р.Македонија во Софија изразува посебна благодарност за досегашната 4 годишна професионална соработка со г-ѓа Јадранка Чаушевска - Димов, министер-советник во Амбасадата на Р.Македонија во Р.Бугарија.

Промоција на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск (снимка)
Промоција на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск (снимка)
Промоција на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск (снимка)
Промоција на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск (снимка)
Kултурно-информативниот центар на Р.Македонија во Софија изразува посебна благодарност за досегашната 4 годишна професионална соработка со г-ѓа Јадранка Чаушевска - Димов, министер-советник во Амбасадата на Р.Македонија во Р.Бугарија.  (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30