КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на две збирки драми од Загорка Поп-Антоска Андовска

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 6 април во 17:30 часот во просториите на КИЦ беше организирана промоција на две збирки драми "Чевлички од челик" и "Душички" од Загорка Поп-Антоска Андовска. За делата на Поп-Антоска Андовска зборуваше познатиот театролог од Бугарија, Г-ѓа Василка Бумбарова. Гостите ги претстави директорот на КИЦ на Р.Македонија во Софија, Васко Шутаров.

Снимка на покана

Доц.Мр. Поп-Антоска Андовска дипломирала на Факултетот за драмски уметности во Скопје, на катедрата по Драматургија. Автор е на повеќе драмски текстови, кои се поставени на македонските театарски сцени и на повеќе театарски сцени во регионот. Доц.Мр Загорка Поп-Антоска Андовска предава Драматургија и Филмско и Тв сценарио на Универзитетот за Аудиовизуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк.

Промоција на две збирки драми од Загорка Поп-Антоска Андовска (снимка)
Промоција на две збирки драми од Загорка Поп-Антоска Андовска (снимка)
Промоција на две збирки драми од Загорка Поп-Антоска Андовска (снимка)
Промоција на две збирки драми од Загорка Поп-Антоска Андовска (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30