КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на книгата „Картографирање на себеси“ од Славица Гаџова Свидерска во КИЦ на РСМ во Софија

На 12 октомври 2023 во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија се одржа промоцијата на книгата „Картографирање на себеси“ од Славица Гаџова Свидерска.

За наскоро издадената, преведена поетска книга „Картографирање на себеси“ на бугарски јазик говореа: издавачот Мартин Христов, преведувачката Поли Муканова, писателот Владимир Левчев, како и самата авторка на литературното дело – Славица Гаџова Свидерска.

Вечерта помина во исклучително позитивна атмосфера, а големиот број на присутни љубители на литературата и поезијата, претставници на културниот и дипломатски живот во Софија покажаа особен интерес за промовираната книга.

Настани

12 Oct 2023 - 18:30

На 12 октомври (четврток), од 18:30 часот, во КИЦ на Република Северна Македонија ќе се одржи промоцијата на книгата „Картографирање на себеси“ од македонската поетеса Славица Гаџова Свидерска. На вечерта, посветена на преведената и наскоро издадена книга на бугарски јазик од Издавачката куќа „Ерго“, ќе говорат:...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30