КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на книгата „Неверство“ од Дејан Трајкоски во КИЦ на Република Северна Македонија во Софија

На 1 јуни во просториите на КИЦ, во присуство на голем број гости, писатели, издавачи, дипломати, новинари, беше промовиран романот „Неверство“ од Дејан Трајкоски во издание на издаваштвото „Парадокс“ од Софија.

Во име на КИЦ, присутните ги поздрави директорот Сашко Насев, а во име на Амбасадата, Н.Е. Агнеза Руси Поповска.

За книгата говореа Елена Алексиева и Дарина Анастасова.

Самиот автор покажа интерес за продалбочување на соработката меѓу бугарската и македонската помлада генерација писатели и изрази големо задоволство од приемот во Софија

Настани

1 Jun 2023 - 18:30

На 1 јуни 2023 со почеток од 18:30 часот, во галеријата на КИЦ на Република Северна Македонија, ќе се одржи промоцијата на книгата „Неверство“ од македонскиот писател Дејан Трајкоски, преведена на бугарски јазик од Божидар Манов. За бугарските читатели книгата „Неверство“ излегува како издание на издавачката куќа „...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30