КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на книгите „Среќните луѓе не слават родендени“ од Сашо Кокаланов и „Животот на литературната класика“ од Пламен Тотев во Куманово

Вечерта на 11 јануари 2024 во Малата сала на Центарот за култура во Куманово се одржа промоцијата на книгите „Среќните луѓе не слават родендени“, од македонскиот автор Сашо Кокаланов и „Животот на литературната класика“ од бугарскиот автор Пламен Тотев

Литературните дела беа претставени пред публиката во Куманово од Петар Андоновски, Нове Цветаноски, Стојан Синадинов и Сашко Насев.

Ова успешно претставување на книгите од  двајцата значајни автори за македонската и бугарската литература се одржа во присуство на самите Сашо Кокаланов и Пламен Тотев, и ја претходи промоцијата во ФДУ – Скопје, на 12 јануари 2024 година.

Настани

11 Jan 2024 - 19:00

Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, заедно со Факултетот за драмски уметности во Скопје и НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово ќе ги промовираат книгите „Среќните луѓе не слават родендени“, од македонскиот автор Сашо Кокаланов и „Животот на литературната класика...

НУЦК „Трајко Прокопиев“ Куманово
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30