КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на „Мистериозен спектакл“ од Катја Андреева во КИЦ на РСМ во Софија

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
15 Dec 2023 - 18:30

На 15 декември 2023 (петок), од 18:30 часот, во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија ќе се одржи промоцијата на книгата „Мистериозен спектакл“ од Катја Андреева.

Прва книга на Катја Андреева ја следи логиката на долгогодишното поетско и сценско искуство, поврзано со изведби на авторски спектакли, перформанси, претставувања во формати како што се фестивали, литературни читања, учества во театарски работилници.

За време на промоцијата на книгата, која е издание на издателство „Херон прес“ од Софија, ќе може да се проследат и учествата на Меглена Божанова – ликовна уметница, Ана Танчева – актерка, Цветелина Малџанска – сопран и Надежда Малчева – пијано.

Повеќе информации во врска со промоцијата на следниот линк: https://kic.com.mk/bg/content/predstavyane-na-misteriozen-spektakl-ot-katya-andreeva-v-kic-na-rsm-v-sofiya

 

 

Share

Настани

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31