КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на стихозбирката "Раѓањето на зборот"

На 27 Ноември, во рамките на чествувањето 90 години од раѓањето на големиот македонски поет Ацо Шопов, во Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија беше промовирана стихозбирката "Раѓањето на зборот". Препевот на бугарски јазик и илустрациите во книгата се дело на Роман Кисјов, а книгата е печатена во книгоиздателството Авангард-принт од Русе, Р. Бугарија. На промоцијата на стихозбирката зборуваа сопругата на поетот, г-ѓа Светлана Шопова, неговата ќерка г-ѓа Јасмина Шопова, директорот на КИЦ на Р. Македонија, г-дин Васко Шутаров, преведувачот Роман Кисјов и книгоиздателот Николај Гиндјанов.

Промоција на стихозбирката "Раѓањето на зборот" (снимка)
Промоција на стихозбирката "Раѓањето на зборот" (снимка)
Промоција на стихозбирката "Раѓањето на зборот" (снимка)
Промоција на стихозбирката "Раѓањето на зборот" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31