КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промоција на „Утеха за голите“ од Давор Стојановски во КИЦ на РСМ во Софија

На 18 мај 2022 во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија беше претставена книгата „Утеха за голите“ од младиот македонски писател Давор Стојановски.

За книгата говореше Пламен Тотев од издателство „Персеј“, а Тања Попова која ја преведе книгата за бугарските читатели, читаше делови од романот, по што ги сподели своите искуства со преведувањето на ова литературно дело.

Присутните гости ги поздрави авторот кој одговараше на прашања за неговото дело, а потоа посетителите имаа можност да се здобијат со книга со посвета. Присутните гости ги поздрави и директорот на КИЦ на РСМ д-р Сашко Насев, а на авторот му посака многу успеси со неговото дело.

Настани

18 Мај 2022 - 18:30

На 18 мај (среда) 2022 во КИЦ на РСМ во Софија, со почеток од 18.30 часот, ќе биде претставена книгата „Утеха за голите“ од еден од најреномираните млади македонски писатели, Давор Стојановски. Во присуство на авторот за книгата ќе говорат издавачот Пламен Тотев (Издавачка куќа „Персеј“) и преведувачката Тања...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30