КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Промовиране на бугарскотот издание на книгата "Резервен живот"

На пролетниот саем на книгата што се одржа од 19-24 мај во Софија, беше промовирано бугарскотот издание на книгата "Резервен живот" од нашата позната писателка Лидија Димковска. Книгата за бугарскиот книжевен пазар ја издаде книгоиздателството "Колибри" од Софија со поддршка на програмата "Креативна Европа" на Европската Комисија. Делото за кое Лидија Димковска доби Европска награда за литературата во 2013 г.

Промовиране на бугарскотот издание на книгата "Резервен живот" (снимка)
Промовиране на бугарскотот издание на книгата "Резервен живот" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31