КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Работна посета на премиерот г-дин Зоран Заев во КИЦ на РСМ во Софија

На 17.06.2021 година, Премиерот на РСМ г-дин Зоран Заев, придружуван од Заменик премиерот на РСМ за евроинтеграции г-дин Никола Димитров, в.д. во Амбасадата на РСМ во РБ г-дин Владимир Крстевски и најблиските соработници од МНР на РСМ, беше во работна посета на КИЦ на РСМ во Софија, Р. Бугарија. Г-дин Заев од директорот на КИЦ на РСМ д-р Сашко Насев беше запознаен со работата и програмата на Културно-информативниот центар, ја посети библиотеката и галеријата и изрази задоволство од промовирањето на современата македонска култура во Република Бугарија. Едновремено истакна дека културата е едно од полињата каде што двете држави остваруваат добра соработка.

Работна посета на премиерот г-дин Зоран Заев во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Работна посета на премиерот г-дин Зоран Заев во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Работна посета на премиерот г-дин Зоран Заев во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30