КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Работна средба на специјалниот пратеник на Владата на РСМ д-р Владо Бучковски со истакнати културни дејци од Република Бугарија

Специјалниот пратеник на Владата на Република Северна Македонија д-р Владо Бучковски и директорот на КИЦ во Софија д-р Сашко Насев остварија работна средба со истакнати културни дејци од Република Бугарија.

Средбата се одржа на 12 јануари 2021 година во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, во услови на почитување на сите мерки за справување со пандемијата од КОВИД-19.

Соговорниците на оваа средба постигнаа согласност дека развојот на културно-уметничките односи меѓу двете држави се одвива во добра насока, но дека е потребно збогатување со конкретни проекти и интензивирање на средбите меѓу луѓето од областа на уметноста и културата. Беше истакнато дека преку областа на културата и контактите ќе може да се очекува најмногу позитивизам во меѓуодносите на двете држави.

Работна средба на специјалниот пратеник на Владата на РСМ д-р Владо Бучковски со истакнати културни дејци од Република Бугарија (фотографија)
Работна средба на специјалниот пратеник на Владата на РСМ д-р Владо Бучковски со истакнати културни дејци од Република Бугарија (фотографија)
Работна средба на специјалниот пратеник на Владата на РСМ д-р Владо Бучковски со истакнати културни дејци од Република Бугарија (фотографија)
Работна средба на специјалниот пратеник на Владата на РСМ д-р Владо Бучковски со истакнати културни дејци од Република Бугарија (фотографија)
Работна средба на специјалниот пратеник на Владата на РСМ д-р Владо Бучковски со истакнати културни дејци од Република Бугарија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31