КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ретроспективна изложба на графики од мал формат

На 5 Ноември во салонот на Културно-информативниот Центар на Р.МАкедонија во Софија, беше отворена ретроспективна изложба на графики од мал формат од Меѓународното биенале во Тетово. Организатори на изложбата беа Н.У Музеј на тетовскиот крај во Тетово и нашиот Центар во Софија, со поддршка од македонското Министерство за култура. Изложбата ја отворија Васко Шутаров и Велимир Цветановски.

На изложбата беа претставени 240 графики, во сите можни графички техники. Беа претставени дела на графичари од 70 држави во светот, кои на некој начин го претставуваат најдоброто од современиот графички израз. Изложбата претставува пресек на графичките вештини на уметниците графичари во изминатите 13 годиниод првото биенале во 2001 година, до последното во 2013 година.

Изложбата беше отворена за посетителите во Софија 5-21 Ноември 2014 година.

Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)
Ретроспективна изложба на графики од мал формат (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31