КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ретроспективна изложба на плакати од настани

На 23 Јануари во 18,30 часот во галерискиот простор на КИЦ на Р.Македонија во Софија беше отворена ретроспективна изложба на плакати од настани организирани од Центарот во изминатите 10 години од своето постоење. Во 2015 година, Македонскиот културен Центар во Софија одбележува свој 10 годишен Јубилеј, а со оваа изложба на плакати официјално се отвори и јубилејната годишна програма на Центарот за 2015 година.

Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија работи од 27 Април 2005 година.

На првата од серијата изложби на ретроспективни плакати кои се дизајнирани од ликовниот уметник Иво Пецов, директорот на Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија Васко Шутаров ја претстави и културната понуда од Програмата за 2015 година.

Ретроспективна изложба на плакати од настани (снимка)
Ретроспективна изложба на плакати од настани (снимка)
Ретроспективна изложба на плакати од настани (снимка)
Ретроспективна изложба на плакати од настани (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31