КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во соработка со Домот на културата "Лазар Софијанов" од Кратово на 15 ноември во 18:30 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово. Изложбата беше отворена од директорите на КИЦ на Р.Македонија во Софија и Домот на културата во Кратово, г-н Васко Шутаров и г-н Живко Крстевски.
Традиционалната Детска ликовна колонија посветена на оваа тема, се одржува секоја година во организација на Домот на културата "Лазар Софијанов" од Кратово, а во неа учествуваат ученици од бројни училишта во Р.Македонија но и ученици од Р.Бугарија и Р.Србија. Неисцрпна инспирација за младите ликовни уметници се старите кратовски кули, мостови, чешми, куќи...

Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)
Ретроспективна изложба со цртежи и слики, инспирирани од старата архитектура на градот Кратово (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31