КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија

На 7 октомври 2020 како дел од настанот Европска Ноќ на Литературата, кој е организиран од различните странски културни институти и амбасади во Бугарија, беше претставен романот „Излегов“ на о. Пимен. Од 18:00 до 21:30 часот во „MOVE.bg“ на ул. „Сердика“ 20 во Софија актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор Дамјанов читаа делови од романот пред публиката која се променуваше на секои 30 минути.

На 8 октомври со почеток од 18:30 часот во КИЦ на РСМ во Софија на ул. „Обориште“ 7 се одржа промоција на романот „Излегов“, кој беше претставен од преведувачката д-р Елка Димитрова, д-р Антон Баев и авторот о. Пимен. На присутните им се обрати и директорот на КИЦ во Софија д-р Сашко Насев.

Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Романот „Излегов“ на о. Пимен беше претставен на Европската ноќ на литературата 2020 и во КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)

Настани

7 Oct 2020 - 18:00

На 7 октомври 2020 ќе се одржи деветтото издание на Европска Ноќ на Литературата. На настанот, кој ќе трае од 18:00 до 21:30 часот, КИЦ на РСМ во Софија ќе ја претстави книгата „Излегов“ на О. Пимен, која оваа година беше преведена на бугарски јазик. Посетителите на настанот кој се организира од различните културни...

MOVE.bg, ул „Сердика“ 20, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31