КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија

На 23-ти Јули 2019 година во галеријата на Културно-информативниот центар на Северна Македонија во Софија, Република Бугарија, беше отворена изложбата „Магијата на цветовите“ од Тасим Кадрија. Самата изложба е дел од програмата на нашето министерство за култура. Претставени се околу триесет слики кои што според авторот се инспирирани од „ритамот, бојата и енергијата на пејсажот на природата“.

Г-дин Кадрија е сликар од Слупчане, Северна Македониja и изложувал повеќе пати во Бугариja, но оваа изложба имаше исклучителен успех. Со голем број публика и почитувачи на уметноста и пријатели на КИЦ, како и дипломати и негови колеги од Софија, изложбата ја отвори директорот на КИЦ на РСМ д-р Сашко Насев, потенцирајќи го значењето на творештвото на г-дин Кадрија како и неопходноста на жива комуникација на современата култура што се создава  во Северна Македонија и Бугарија. Посебна чест на настанот му дадоа големите бугарски уметници од областа на музиката, литература, театарот итн.

Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)
Самостојна изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (фотографиja)

Настани

23 Jul 2019 - 18:30
Самостојната изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија во КИЦ на РСМ во Софија (банер)

Самостојната изложба „Магијата на цветовите“ на Tасим Кадрија ќе биде отворена на 23 јули (вторник) 2019 година од 18:30 часот, во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија.

Изложбата е составена од над триесет ликовни дела од областа на сликарството со кои авторот, со внесување на повеќе колорит, се обидува да...

ул. "Обориште" 7, Софиja
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30