КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Самостојна изложба на Афердита Кики

На 5 септември, во галеријата на Културно-информативниот Центар , беше отворена изложбата "Есен" од уметницата Афердита Кики. На изложбата беа претставени асамблажи и колажи од најновиот опус на Афердита Кики.

Изложбата ја отворија директорот на Центарот Васко Шутаров, директорката на Националната галерија на Мaкедонија, Халиде Палоши и кустосот на изложбата Љупчо Маленков.

Афердита Кики живее и твори во Скопје, има изложувано на бројни изложби во Р. Македонија и во Париз и Њујорк. Првото претставување на Афердита Кики во Софија беше поддржано од Министерството за култура на Р.Македонија.

Самостојна изложба на Афердита Кики (снимка)
Самостојна изложба на Афердита Кики (снимка)
Самостојна изложба на Афердита Кики (снимка)
Самостојна изложба на Афердита Кики (снимка)
Самостојна изложба на Афердита Кики (снимка)
Самостојна изложба на Афердита Кики (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30