КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Самостојна изложба на Бајрам Џелили

На 12 јуни беше отворена изложба на графики од Бајрам Џелили. Уметникот Џелили своето ликовно образование најпрво го формира на Факултетот за ликовни графифки во Сараево-Отсек графика, во класата на проф. Џ. Хозо. Во 2010 година магистрира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, во областа графика. Има остварено бројни самостојни изложби (Париз, Њујорк, Скопје) како и учества на бројни групни изложби (Кјото, Краков, Приштина, Сараево).

Изложбата на Бајрам Џелили ја отвори директорот на Културно-информативниот центар м-р Васко Шутаров а изложбата е подржана од Министерството за култура на Р.Македонија.

Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)
Самостојна изложба на Бајрам Џелили (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30