КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев

На 16 јули, во Културно-информативниот Центар на Р. МАкедонија во Софија, беше отворена самостојна изложба на македонскиот сликар Станко Ѓорѓиев. Изложбата се организира во соработка со Националната галерија на Македонија и со поддршка на Министерството за култура на Р.Македонија.

Станко Ѓорѓиев дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, во класата на проф. Петар Мазев, член е на ДЛУМ од 1984 г, учесник на бројни самостојни изложби и преку 80 групни изложби во Р.Македонија и надвор од државата. Добитник е на значајни ликовни награди во Скопје и Тузла.

Во Софија ликовниот уметник Ѓорѓиев се претстави со 16 дела, од неговиот нанов творечки опус. Изложбата ја отворија директорот на Центарот Васко Шутаров, директорката на Националната галерија на Македонија, Халиде Палоши и кустосот на изложбата Љупчо Маленков.

Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев (снимка)
Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев (снимка)
Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев (снимка)
Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев (снимка)
Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев (снимка)
Самостојна изложба на Станко Ѓорѓиев (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30